رنگ‌های ساختمانی و صنعتی

رنگ ساختمانی برای رنگ آمیزی نمای داخلی و همچنین نمای خارجی ساختمان می‌باشد. اگر برای اتاق یا سالن خانه تان احتیاج به یک تغییر داشته باشید، بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای تغییر حال و هوا و اتمسفر خانه رنگ‌آمیزی آن است! با رنگ زدن دیوارهای خانه شما به آن خانه و دیوارها جان می‌بخشید. به طور کلی برای نقاشی ساختمان، رنگ های ساختمانی به دو دسته کلی تقسیم می گردند که نوع اول رنگ های معمولی و نوع دوم رنگ ساختمانی طرح دار هستند (بلکا و پتینه).

رنگ صنعتی محصولی است که به صورت مایع، خمیری یا پودری ارائه شده و با فرآیندی مناسب بر روی سطوح اعمال می شود. سپس، پس از فرآیند پخت به لایه‌ای جامد، پلاستیکی و چسبنده تبدیل شده که حالت محافظتی دارد و همزمان برای تزئین نیز استفاده می شود. خاصیت محافظتی که رنگ های صنعتی دارند باعث می شوند تا آسیب هایی مانند خراش و خوردگی ناشی از ضعیف شدن تجهیزات فلزی یا پلاستیکی به حداقل برسد.

  • ·         رنگ پلاستیک
  • ·         رنگ روغنی
  • ·         رنگ اکریلیک
  • ·         رنگ بلکا
  • ·         رنگ پتینه
  • ·         رنگ نانو
  • ·         رنگ مولتی‌کالر
  • ·         رنگ کنیتکس
  • ·         رنگ ضدحریق
  • اکریلیک
  • اپوکسی
  • پلی استر
  • پلی یورتان
  • غیر آلی یا سیلیکات
  • پلی تترا فلوئورواتیلن (PTFE)
  1. کاربرد نهایی: اولین مورد تفاوت رنگهای صنعتی و ساختمانی در کاربرد نهایی آنهاست. همانطور که حتما حدس زده اید کاربرد رنگهای صنعتی در محیط های صنعتی و برای رنگ آمیزی و پوشش دهی محصولات صنعتی به کار می روند. حال آنکه رنگهای ساختمانی در محیط های مسکونی استفاده می شوند. و هر کدام از این محیط ها خصوصیات و نیازهای خود را دارند. رنگهای صنعتی بر روی محصولاتی نظیر کپسول های CNG/LPG، وسایل نقلیه، بشکه ها و ظروف نگه داری، داربست ها، برج های مخابراتی، به عنوان کفپوش در محیط های صنعتی و بسیاری کاربردهای دیگر به کار می روند. اما رنگهای ساختمانی برای پوشش دهی روی سطوح دیوارها و سقف خانه ها به کار می روند.
  2. هدف اصلی کاربرد: هر نوع پوششی یک هدف و نیاز اصلی را برآورده می کند. در مورد رنگهای صنعتی هدف اصلی حفاظت سطوحی ست که پوشش داده می شوند. حفاظت از وسایل و تجهیزات در مقابل عوامل مختلف محیطی نظیر رطوبت، شرایط جوی خورنده، تماس مستمر با آب، آتش سوزی، حلال های صنعتی، سایش مداوم و … مهمترین هدف استفاده از رنگهای صنعتی ست. در مورد رنگهای ساختمانی مشخص است که هدف اصلی زیبایی بخشی به ساختمان و دلپذیر کردن محیط زندگیست و اهداف حفاظتی در درجه ی دوم اهمیت قرار دارند.
  3. گستردگی محصولات: هنگام استفاده از رنگ به عنوان پوشش رویه(Top Coat)، رنگهای ساختمانی از طیف وسیعتری نسبت به رنگهای صنعتی برخوردارند. در حالی که رنگهای صنعتی هنگامیکه به عنوان پوشش رویه استفاده شوند از نظر نوع رزین به کار رفته به عنوان رزین پایه دارای محدودیت های بیشتری هستند. هرچه به سطوح زیرین نظیر پوشش اصلی(Base Coat) و آستری (Primer) برویم تنوع رنگهای صنعتی بیشتر می شود. به عنوان مثال آستری های اپوکسی، آستری های پلی یورتانی، آستری های فوری و آستری های کوره ای از گستردگی این محصولات خبر می دهد. در مقابل، رنگهای ساختمانی در کاربرد به عنوان پرایمر محدودیت زیادی دارند.
  4. الگوی خرید: یکی از بزرگترین نقاط تفاوت در این دسته بندی تفاوت در نحوه ی خرید است. رنگهای صنعتی در هر سفارش خرید در مقیاس بزرگ خریداری و استفاده می شوند در حالیکه رنگهای ساختمانی با توجه به نوع خریدار در مقادیر کم خریداری می شوند.

عالی برای شما

برای رنگ‌آمیزی سطوح بیرونی ساختمان توجه به نوع آب و هوای منطقه و هم‌چنین نوع زیرآیند (سطح زیرکار و مصالح به‌کار رفته)بسیار مهم است.هنگامی که می‌خواهیم یک سطح سیمانی را رنگ‌آمیزی کنیم نیاز است تا رطوبت موجود در سیمان خارج شده و به‌راحتی تنفس صورت گیرد.در غیر اینصورت پوشش پوسته پوسته می‌شود.به همین منظور استفاده از رنگ‌های آکریلیک آب‌پایه بسیار مناسب هستند.

پوشش های تجاری رنگی معمولا روی سازه های فلزی و بتونی اعمال می شوند که نیاز به محافظت از رنگ در برابر تخریب مکانیکی، شیمیایی و محیطی دارند. در حال حاضر، صنعت رنگ ها شامل طیف گسترده ای از پوشش ها است که می تواند نیازهای مختلف را برآورده کند. انتخاب مناسب ترین رنگ های ساختمانی  و صنعتی برای هر کاربرد می تواند کلید موفقیت در کار رنگ آمیزی باشد.